SPUKC SPUKC

Novica

Sindikat podpore UKC je pozval UKC Ljubljana k spoštovanju predpisov na področju razporejanja delovnega časa

V UKC Ljubljana se delovni čas razporeja brez letnega načrta, saj ga SPUKC ob koncu koledarskega leta 2014 ni prejel oz. zaposleni niso seznanjeni z njim. Izdelavo letnega načrta in v njem upoštevana določena referenčna obdobja ter seznanitev zaposlenih in sindikata predpisuje Zakon o delovnih razmerjih. Nespoštovanje predpisov na tem podorčju omogoča delodajalcu izmikanje plačilu nadur ter dodatka za delo preko polnega delovnega časa, kar je v UKC Ljubljana redna praksa in zaposleni imajo po več 100 in tudi preko 1000 viškov ur opravljenega dela preko polnega delovnega časa brez vsakršnega plačila.

V Sindikatu podpore UKC ne bomo dopuščali kršenja predpisanega v Republiki Sloveniji ter Evropski uniji in zato smo danes od UKC Ljubljana zahtevali letni razpored delovnega časa z upoštevanimi referenčnimi obdobji za leto 2015, zahtevo s prilogama objavljamo izvirno v povezavah spodaj. V okviru Konfederacije slovenskih sindikatov pa pripravljamo vse potrebno za sodno varstvo preko ARAG-a, s katerim bodo naši člani lahko uveljavili plačilo nadur za vse viške ur ter dodatka za delo preko polnega delovnega časa za že izkoriščene ure, vse za zadnjih 5 let.

Vse zaposlene v UKC Ljubljana in Maribor pozivamo, da se nam pri uveljavljanju naših pravic pridružijo in tako pomagajo krepiti mlad sindikat za legitimno sindikalno delovanje. Še posebej pozivamo vse z viški opravljenih ur, da bodo lahko uveljavljali svoje pravice do plačila za opravljeno delo preko ARAG-a s pomočjo SPUKC-a brezplačno pred zastaranjem.


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke