SPUKC SPUKC

Novica

Sindikat KC bizarno izključil ustanovitelje SPUKC

Ustanovitev novega sindikata je za Sindikat KC nedopustno delovanje, zato so ustanovitelje SPUKC-a nemudoma izključili.

Na predbožični večer so nekateri ustanovitelji SPUKC s strani predsednika Sindikata KC prejeli elektronsko sporočilo, v katerem jih le-ta obvešča, da so bili dan prej, s sklepom Izvršilnega odbora Sindikata KC izključeni iz sindikata. Besedilo, ki so ga v obvestilu prejeli posamezni člani citiramo:

»23.12.2014 je bil Izvršilni odbor Sindikata KC seznanjen z ustanovitvijo novega sindikata v našem zavodu. Ugotovljeno je bilo, da ste eden od pobudnikov in ustanoviteljev tega sindikata, ki ni v ničemer povezan s Sindikatom KC in ki nagovarja člane Sindikata KC k prestopu v novoustanovljeni sindikat. Prisotni člani Izvršilnega odbora smo brez glasu proti ocenili, da pomeni tovrstno aktivno sodelovanje pri ustanovitvi novega sindikata nedopustno delovanje, ki je v nasprotju z interesi sindikata KC, saj pomeni razkrajanje enotnosti sindikata KC.  Tako delovanje pomeni kršitev po 3 točki 8. člena statuta Sindikata KC.
•             Ime in Priimek se izključi iz Sindikata KC.
•             Izključitev velja od 23. decembra 2014
Z dnem izključitve vam prenehajo vse pravice, ki izhajajo iz članstva v sindikatu KC.«

V Republiki Sloveniji je sindikalno delovanje svobodno in ustanovitev novega sindikata v največjem zdravstvenem javnem zavodu, kot včlanjevanje vanj, temelji na odločitvah svobodne volje posameznikov. Trditi, da so ustanovitelji nagovarjali člane k izstopu, pri čemer sami tega niti niso storili niti niso nameravali, razen enega, ki je izstopil še pred ustanovitvijo SPUKC-a, je ravno očitano nedopustno delovanje.
Pobudnikom in ustanoviteljem SPUKC-a se zdi delovanje v obeh sindikatih koristno in povezovalno za zaposlene, a odziv vodstva Sindikata KC in to na predbožični večer je bizaren, še bolj bizarno pa je dejstvo, da vse skupaj temelji na govoricah, ki naj bi jih neka članica slišala od neke druge članice, ipd.
Izstop iz sindikata je v prvi vrsti pokazatelj nezadovoljstva članov z delovanjem sindikata, ustanovitev novega sindikata pa nezaupnica staremu. Učinkovitemu sindikatu se namreč ni potrebno bati izgube članov in prepozna prednosti povezovanja z drugimi sindikati. V nasprotju s tem, je Sindikat KC začel z napadi na nov sindikat in ga poskuša onemogočati.
Hote ali nehote, njihova dejanja kažejo na to, da se bojijo izgube monopolnega položaja sindikalnih zaupnikov oz. po drugi strani močne »opozicije«, nad katero nimajo in ne morejo imeti nadzora ter nad njo uveljavljati moči ustrahovanja. Kakšno je pravo sindikalno poslanstvo, pa je očitno v njihovem primeru postranskega pomena.

Berite nadaljevanje zgodbe...


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke