SPUKC SPUKC

Novica

Sindikalni golaž za vse, a kdo ga bo pojedel?

Zdravstvo je pred razsulom. Zdravniki družinske medicine masovno dajejo odpovedi. Vsega imajo dovolj Enako velja za zdravnike pediatre. Največji zdravniški sindikat je že zdavnaj sprejel odločitev in zgolj še jadra k neizbežnemu cilju - izstopu iz enotnega plačnega sistema. Kdo jih bo ustavil?

Tudi delavci v zdravstveni negi imajo dovolj. Večina je že zdavnaj obupala nad vlado in tistimi, ki se že leta neuspešno pogajajo v njihovem imenu. Ne zaupajo več nikomur. Ker nimajo ne moči in ne volje, da bi se borili za svoje pravice, raje odhajajo v tujino, saj tam znajo ceniti njihovo delo. Je komu sploh še mar za prihodnost nege v Sloveniji?

In ostali zdravstveni sodelavci in nemedicinsko osebje? Mar tudi oni obstajajo? Za njih in za njihove težave se ne zmeni nihče! Ne nekateri stari okoreli sindikati, ne strokovna združenja, ne vlada. Oni so potrošni material in morajo biti veseli, da sploh imajo delo. Če ne, jih bodo pač zamenjali z veliko dražjim outsourcingom. 

V takem duhu zaposleni v zdravstvu pričakujemo 1. maj - praznik dela. Vsi skupaj se "veselimo" golaža, ki nam ga bodo tako kot vsako leto skuhali vodilni »master chefi« v državi. Letos so ga celo začinili z vseslovensko razbremenitvijo regresa in obljubo dviga le tega. Hvala gospoda, a kaj nam bo tak golaž, ki je pravzaprav enak kot lani? Okus ima celo, kot da bi bil po enem letu zgolj ponovno pogret. Nihče se namreč ne zmeni za obremenitve, za stiske ljudi, za pozive po potrebi skupnega reševanja problemov vseh profilov v zdravstvu, za prihodnost zdravstva in nenazadnje, ZA PACIENTE! Najhuje pri vsem tem je, da vsi vedo za vse probleme, ki bremenijo zdravstvo, a nihče ne naredi ničesar, da bi jih odpravil. Trudijo se zgolj prikriti okus golaža, ki pa ga bodo morali slej ko prej pojesti sami!

Zatorej, naj živi prvi maj, praznik dela!
Kako ironično. Za večino delavcev v zdravstvu to ne bo ne praznik dela ne dela prost dan.

Andrej Dočinski
Predsednik sindikata


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke