SPUKC SPUKC

Novica

Poziv k takojšnji zagotovitvi javnosti in transparentnosti delovanja sveta zavoda UKC Ljubljana

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC pozivamo ministrstvo za zdravje, člane sveta in vodstvo javnega zdravstvenega zavoda UKC Ljubljana k čimprejšnji zagotovitvi javnosti in transparentnosti delovanja sveta zavoda z uvedbo neposrednega javnega prenosa sej zavoda in pošiljanjem gradiva sej (vključno z zapisniki) širši zainteresirani javnosti – medijem.

Gre za podobno prakso, kot jo že izvajajo v nekaterih drugih javnih zdravstvenih zavodih (javnost sej - Onkološki inštitut, pošiljanje gradiv – UKC Maribor) in glede na to, da sistem že sedaj omogoča videokonferenčne prenose v živo, ne vidimo nobenih ovir, da to ne bi postala praksa tudi v UKC Ljubljana. Menimo, da sta javnost in transparentnost ključnega pomena za zagotavljanje legitimnosti delovanja zavoda, saj sta s tem razvidna tako ravnanje kot tudi odgovornost vodstva in sveta zavoda kot nadzornega organa. Prav tako smo mnenja, da bolj kot bodo zainteresirani javnosti dostopne informacije o postopkih, odločitvah in finančnem stanju UKC Ljubljana, bolj se bosta povečala kontrola in javni nadzor nad delovanjem javnega zavoda, kar zagotovo ne more biti slabo.

Glede na to, da ni tehnoloških ovir, ki bi preprečevale izvedbo javnega prenosa že prihajajoče 10. redne seje sveta zavoda, ki bo v sredo 19.10.2022 in na kateri se bo glasovalo o novem generalnem direktorju zavoda ter odločalo o nedostojnem predlogu po spreminjanju že potrjenih zapisnikov sveta zavoda za nazaj, predlagamo, da se že danes posreduje povezavo do seje sveta zainteresirani javnosti (medijem).

 


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke