SPUKC SPUKC

Novica

Poziv članom SPUKC – SINDIKAT ZDRAVSTVA SLOVENIJE k podaji predloga za izplačilo višje solidarnostne pomoči za leto 2021 zaradi epidemije Covid-19

Ker se epidemija izteka, pozivamo vse člane in zaposlene v zdravstvu ter drugje v javni upravi, da podajo SPUKC-u predlog za izplačilo višje solidarnostne pomoči v višini 693,01 EUR v letu 2021, zaradi epidemije Covid19. Višina plače v primeru elementarne nesreče - epidemije ni pomembna, zato so do višje solidarnostne pomoči upravičeni vsi naši člani.

Kar smo kot prvi sindikat v zdravstvu pojasnjevali aprila lani: Poziv članom SPUKC k podaji predloga za izplačilo višje solidarnostne pomoči zaradi epidemije Covid19, namreč še vedno velja. Podali smo več kot tisoč zahtev za izplačilo višje solidarnostne pomoči na podlagi predlogov članov SPUKC. Ker do izplačila ni prišlo, je bila s strani sindikata SVS, ki je prav tako kot SPUKC del Konfederacije slovenskih sindikatov (KSS) na delovnem sodišču sprožena tožba - kolektivni spor, v katerem je bila prejšnji teden izvedena glavna obravnava. Prav tako prejšnji teden je v identičnem kolektivnem sporu za zaposlene pozitivno sodbo na 1. stopnji že prejel Sindikat ministrstva za obrambo.

Tudi letos so izpolnjeni vsi pogoji za izplačilo solidarnostne pomoči, kot so bili lani. Ker javnim uslužbencem zaradi elementarne nesreče - epidemije pripada solidarnostna pomoč vsako leto, pozivamo vse, da nam čimprej (zaradi določenega roka) podate predlog za izplačilo. SPUKC bo pravočasno podal zahtevo za izplačilo in če bo potrebno, bomo tudi za izplačilo višje solidarnostne pomoči za leto 2021 preko KSS sprožili kolektivni spor - tožbo.

SPUKC bo na podlagi predlogov članov, ki jih bomo prejeli do četrtka 17. junija 2021, podal zahtevo za izplačilo višje solidarnostne pomoči. Za podajo predloga je potrebno izpolniti pripravljeno izjavo, ki jo najde na tej povezavi: IZJAVA SPUKC ZA SOLIDARNOSTNO POMOČ - EDPIDEMIJA COVID19 (vse ostalo uredimo v SPUKC).
Izjavo je potrebno natisniti in skenirano poslati na: info@spukc.si ali pa v originalu poslati s pošto na naslov: SPUKC-Sindikat zdravstva Slovenije, Ulica Stare pravde 4, 1000 Ljubljana.
 
Zaposleni v zdravstvu, ki še niso člani SPUKC in želijo podati predlog za izplačilo, se naj pred (ali vzporedno) s podajanjem predloga včlanijo. Članarina v sindikatu znaša 1 EUR/mesec in je za vse člane enaka. Več informacij si preberite TUKAJ.
Pristopno izjavo lahko natisnete na povezavi: PRISTOPNA IZJAVA SPUKC. Izpolnjeno pristopno izjavo je potrebno priložiti IZJAVI SPUKC ZA SOLIDARNOSTNO POMOČ - EDPIDEMIJA COVID19 ter ju skupaj skenirani poslati na info@spukc.si ali pa v originalu s pošto na naslov: SPUKC-Sindikat zdravstva Slovenije, Ulica Stare pravde 4, 1000 Ljubljana.

V izogib nesporazumom poudarjamo, da bomo upoštevali zgolj pravilno izpolnjene izjave, ki jih bomo do četrtka 17. junija 2021
 v obliki scan-a prejeli na elektronski naslov info@spukc.si ali pa v originalu s pošto na naslov: SPUKC-Sindikat zdravstva Slovenije, Ulica Stare pravde 4, 1000 Ljubljana. 


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke