SPUKC SPUKC

Novica

Podpora predlogu Sindikata policistov Slovenije za spremembo Zakona o delovnih razmerjih

V SPUKC kot del KSS podpiramo predlog za ureditev pravnega varstva zoper opozorilo pred redno ali izredno odpovedjo delovnega razmerja iz krivdnega razloga ali nesposobnosti. Po veljavnem Zakonu o delovnih razmerjih je opozorilo pred redno ali izredno odpovedjo delovnega razmerja zgolj procesna predpostavka, z njo pa se delavca opozori in mora biti izpolnjena, da lahko pride do odpovedi delovnega razmerja v primeru novih kršitev ali neodprave razlogov za nesposobnost. Opozorilo je enostransko dejanje delodajalca in delavec nima pravnega varstva pred očitki delodajalca v opozorilu. Predlog sprememb Sindikata policistov Slovenije uvaja močan institut delavca zoper opozorilo delodajalca, možnost zagovora tudi zoper opozorilo in sodnega varstva.

Pozivamo članice in člane k oddaji svojega podpisa podpore v skladu z navodili Sindikata policistov Slovenije, v povezavi: ZBIRANJE PODPISOV "ZA DELAVSKE PRAVICE"- NAVODILA


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke