SPUKC SPUKC

Novica

Obvestilo članom glede aktualnih dogajanj v zvezi z ureditvijo plač v javnem sektorju

V mojem zadnjem pismu sem vas obvestila o poteku pogajanj v lanskem letu in načrtih za naprej.

Obveščam vas, da smo SPUKC-i zraven tako pri centralnih pogajanjih, pogajanjih na Ministrstvu za zdravje kot tudi del delovne skupine za posebni vladni projekt za J plačno skupino.
Prisotni smo na sestankih, usklajevanjih in novinarskih konferenecah pogajalske skupine reprezentativnih sindikatov v javnem sektorju pod vodstvom gospoda Jakoba Počivavška, kjer smo enkovredni partnerji.
S strani določenega števila članstva smo dobili kritiko, da se ne pojavljamo v medijih, da ne sklicujemo novinarskih konferenec, da se ne postavljamo za svoje člane.
Sama sem mnenja, in za menoj stoji izvršni odbor, da se moramo pokazati z delom in ureditvijo razmer za vse naše člane - kot celoto in zato ne popuščamo pritiskom posameznih interesnih skupin, ali pa ostalim sindikatom, da se pridružimo njihovemu »solo« boju in ponavljanju enih in istih zahtev.Moč je vedno v sodelovanju.
 
Vlada je sklicala pogajanja. SPUKC-i bomo zraven. Za prezrte, za tiste, ki niso dobili nič, za tiste, ki so bili nepošteno ovrednoteni, za tiste, ki so dobili premalo...in menim, da je pomembno, da to veste vi, naši člani.
 
Mateja Klep Breskvar
Predsednica sindikata SPUKC                                                         Ljubljana, 20.01.2023


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke