SPUKC SPUKC

Novica

Nesprejemljivo namigovanje na odgovornost medicinskih sester v primeru Radan

V Sindikatu podpore UKC ostro obsojamo današnjo izjavo vodstva UKC Ljubljana v primeru Radan, češ da naj bi »krivdni razlogi kazali tudi na predstojnico oddelka in nekaj medicinskih sester« (vir.: MMC RTV SLO). Nedopustno in nesprejemljivo se nam namreč zdi, da pri tako občutljivi in medijsko odmevni temi kot je ta, vodstvo UKC Ljubljana (in ne policija!), brez konkretnih dokazov, javno namiguje o krivdnih razlogih »nekaj medicinskih sester«, kar meče slabo luč na celotno poklicno skupino zdravstvene nege in delo medicinskih sester, ki sloni predvsem na izvajanju navodil zdravnikov in ne na avtonomnem odločanju o zdravljenju pacienta.

Na Sindikat podpore UKC se je namreč obrnilo kar nekaj medicinskih sester, zaposlenih v UKC Ljubljana, ki današnjo izjavo vodstva UKC Ljubljana jemljejo kot neposreden napad in pritisk na njihovo delo oz. odvračanje pozornosti od dejanskih problemov v največjem zdravstvenem zavodu v državi. Kot same pravijo, jih je tovrstno »krivdno namigovanje« globoko prizadelo in užalilo ter so izrazile vso podporo svojim kolegicam, za katere ne dvomijo, da niso imele nič z domnevnimi »grozljivimi« dejanji ovadenega zdravnika!

V SPUKC tako ponovno pozivamo vodstvo UKC Ljubljana k enaki obravnavi in zastopanju vseh poklicnih skupin, ne glede na njihov status!


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke