SPUKC SPUKC

Novica

Dobljena tožba sindikalne zaupnice SPUKC zoper vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota zaradi nezakonite izredne odpovedi delovnega razmerja

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC pozdravljamo sodbo delovnega sodišča v primeru tožbe naše članice in sindikalne zaupnice Tatjane Petek zoper vodstvo Splošne  bolnišnice Murska Sobota zaradi nezakonite izredne odpovedi delovnega razmerja. Še posebej nas veseli dejstvo, da je sodišče v celoti pritrdilo tožbi, s čemer je vodstvu zavoda naloženo vračilo vseh nastalih stroškov ter ponovna zaposlitev naše članice.

Vodstvo SB Murska Sobota je Tatjano Petek odpustilo pred dobrim letom in pol, ravno v času, ko je v bolnišnici potekala kriminalistična preiskava zaradi domnevno nezakonitih izplačil nadomestil za neizrabljen dopust, zaradi česar je bila kasneje tudi vložena kazenska ovadba zoper direktorja in nekatere njegove najožje sodelavce.
V Sindikatu zdravstva Slovenije smo že tedaj opozarjali na nedopustno ravnanje vodstva bolnišnice, temu pa je 1. stopenjsko sodišče sedaj tudi pritrdilo.

In čeprav sodba še ni pravnomočna, v Sindikatu javno pozivamo ministra za zdravje g. Aleša Šabedra, da odredi izredni nadzor nad upravljanjem Splošne bolnišnice Murska Sobota, vključno z delovanjem Sveta zavoda, ki kot organ nadzora nad vodstvom ves ta čas ni opravljal svoje naloge. Leto in pol gonje proti uslužbenki bolnišnice in hkrati sindikalni zaupnici predstavniki vlade v Svetu zavoda niso hoteli prisluhniti argumentom našega sindikata, da gre za neutemeljene obtožbe na podlagi nedokazanih in izmišljenih dejstev. Po drugi strani, pa se tem istim članom Sveta zavoda nikoli niso zdele sporne kazenske ovadbe zoper vodstvo zavoda, niti se niso z njimi seznanili ali celo zahtevali, da direktor ali njegovi sodelavci zanje prevzamejo odgovornost z odstopom z vodstvenih položajev bolnišnice. 

Ob tem v sindikatu dodatno opozarjamo na drastično poslabšanje delovnih razmer, ustrahovanje, mobigiranje in iztrošenost zdravstvenih delavcev in sodelavcev, za kar sta prav tako v prvi vrsti odgovorna vodstvo zavoda in (posredno) Svet zavoda kot njegov nadzorni organ.


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke