SPUKC SPUKC

Novica

Civilna iniciativa Nutrire za prihodnost zdravstvene nege in SPUKC združujeta moči

Z velikim veseljem sporočamo, da je bila v sklopu Sindikata zdravstva Slovenije – SPUKC ustanovljena nova Sekcija predstavnikov zdravstvene nege NUTRIRE, ki izhaja neposredno iz Civilne iniciative Nutrire za prihodnost zdravstvene nege. Sekcijo vodi predstavnik civilne iniciative in eden vidnejših borcev za pravice delavcev v zdravstveni negi g. Domen Pušenjak, diplomirani zdravstvenik, zaposlen v UKC Ljubljana. Sekcija bo v sklopu SPUKC združevala sindikalne enote predstavnikov zdravstvene nege znotraj posameznih zavodov na nivoju države v poklicih: srednja medicinska sestra, bolničar negovalec in diplomirana medicinska sestra.
 
Cilj ustanovitve sekcije je omogočiti še posebej mladim predstavnikom poklicev v zdravstveni negi, da skozi sindikalno delovanje uveljavijo ideje in spremembe, ki so nujno potrebne za izboljšanje statusa zaposlenih v poklicih zdravstvene nege. 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke