SPUKC SPUKC

Novica

Bo 2.500 medicinskih sester v UKC Ljubljana po letu dni vendarle dočakalo odgovor vlade

SPUKC – Sindikat zdravstva Slovenije javno poziva predsednika vlade in pristojno ministrico, da po letu dni negotovosti vendarle podata odgovor na peticijo, podpisano s strani 2.500 medicinskih sester in drugih zaposlenih naše največje zdravstvene ustanove, v kateri ju seznanjajo s problematiko parkiranja v okolici UKC Ljubljana ter da sta pripravljena aktivno sodelovati pri iskanju rešitve s  predstavniki lokalne skupnosti, vodstvom UKC Ljubljana in predstavniki zaposlenih. 

Kot so zapisale v svoji peticiji, ki je bila dostavljena predsedniku vlade (že!) dne 23.2.2015, se od sester v vsakem trenutku pričakuje potrpežljivost, prijaznost in ustrežljivost, nihče pa ne prisluhne njihovim težavam in problemom oz. o tem preprosto ne želi govoriti!

V SPUKC smo za možno rešitev problematike s parkiranjem že podali svoje predloge (povezava na novico), a po molku tako predsednika vlade kot tudi pristojne ministrice za zdravje ugotavljamo, da problemi medicinskih sester ter drugih zaposlenih v naši največji bolnišnici za vlado niso prioriteta.

Tudi v tem primeru se je očitno izkazalo, da je sočustvovanje oblastnikov z delavci v zdravstvu in razumevanje njihovih težav ter problemov zgolj dnevnopolitična poteza ob raznih nesrečah oz. izrednih situacijah in za nabiranje glasov ob volitvah. V vseh drugih primerih pa se preprosto zavijejo v molk.


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke