SPUKC SPUKC

Novica

20% višja jubilejna nagrada in solidarnostna pomoč od danes tudi za člane SPUKC

​Člane Sindikata zdravstva Slovenije SPUKC, ki so zaposleni v negospodarskih dejavnostih (javna uprava - zdravstvo), obveščamo, da jim od danes pripada za 20% višja solidarnostna pomoč pri delodajalcu.
Zahtevo za izplačilo vloži sindikat na predlog člana v roku 60 dni od nastanka primera oziroma od trenutka, ko je bil upravičenec zmožen vložiti predlog. Prav tako članom pripada 20% višja jubilejna nagrada.

 
Konfederacija slovenskih sindiaktov - KSS, katere del je tudi SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije, je naknadno pristopila k Aneksu h Kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti v Republiki Sloveniji (KPND), o čemer je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti 20. aprila 2020 izdalo Potrdilo št. 02047-18/2005-41 o naknadnem pristopu. S tem so pričeli veljati tudi pravni učinki pristopa k navedenemu aneksu, pri čemer tudi za člane SPUKC veljajo tri pomembne spremembe: 
 
  • 20% višje jubilejne nagrade za dopolnjenih 10, 20 oz. 30 let zaposlitve v javnem sektorju,
  • 20% višji znesek izplačila solidarnostne pomoči in
  • 30% višji cenzus za solidarnostne pomoči.


Kolektiv SPUKC


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke