SPUKC SPUKC

Novice

Voščilo ob 8. marcu – mednarodnem dnevu žena

"Ženska lepota se ne odraža na obrazu, ampak v njeni duši. Njena strast je v ljubeči skrbi. In lepota ženske raste z leti.'' 
Audrey Hepburn, igralka


Spoštovane članice, drage žene, dame in dekleta, ob 8. marcu – mednarodnem dnevu žena, vam iskreno voščimo ter vam želimo vse lepo in dobro.

Kolektiv SPUKC

 

KSS je za 11. aprila vladi napovedala stavko javnega sektorja zaradi ločenih sklepanj sporazumov in dogovorov

Pogajanja na pogajalski komisiji Vlade RS in reprezentativnih sindikatov v javnem sektorju so ustavljena, ker se vlada ločeno pogaja s štirimi skupinami sindikatov. Ravnanje vlade predstavlja kršitev dane zaveze iz leta 2016, da ne bo ločeno sklepala sporazumov in dogovorov. Zato je Svet KSS sprejel sklep s podporo sindikatov zasebnega sektorja o začetku stavke in protestnem shodu reprezentativnih sindikatov v javnem sektorju: Konfederacija slovenskih sindikatov - KSS, Sindikat vojakov Slovenije - SVS, SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije, Sindikat finančno računovodskih uslužbencev plačne skupine J - SFRUJ in Sindikat občinskih redarjev Slovenije - SORS. V času stavke, bo zaradi zakonske prepovedi stavke vojaškim osebam Sindikat vojakov Slovenije - SVS izvedel protestni shod pred vlado. V KSS so se sprejele protestne in stavkovne zahteve, za katerih uresničitev si bo prizadeval oblikovan skupni Stavkovni odbor pod vodstvom Andreja Dočinskega iz SPUKC.

Sindikati javnega sektorja čakajo na nadaljevanje pogajanj - morda pa so potrebni novi pogajalci na sindikalni strani?

V vseh teh letih pogajanj jih je bilo toliko neuspešnih, da se v SPUKC –Sindikatu zdravstva Slovenije sprašujemo, če morda ne tiči problem na sindikalni strani pogajalcev, saj je edina stalnica teh pogajanj pravzaprav ravno sindikalna stran, v večini primerov celo isti sindikalisti, ki se že vrsto let bolj ali manj neuspešno pogajajo. Ravno tako njihova pogajanja ne doprinesejo praktično nič k rešitvi problema javnih delavcev. In tako pred in po vsakem pogajanju in sestanku poslušamo populistično izražanje zahtev po takojšnji ukinitvi varčevalnih ukrepov, nič pa o tem, kako se bodo dejansko izboljšale delovne razmere in pogoji dela znotraj javnega sektorja. 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke