SPUKC SPUKC

Novice

1. maj v Sloveniji kot opomnik na izrojeni sindikalizem

Medtem ko bodo na raznoraznih proslavah goreli kresovi in se bo delil sindikalni golaž, je le malo tistih sindikalistov, ki si bodo upali priznati, da ravno v njihovem (ne)delovanju tiči srž problema slabega stanja delavskih pravic v državi. Ves čas poslušamo zgodbe o »zlonamernih« vladah in politikah teh vlad, ki premalo storijo za uresničevanje delavskih pravic, pa vendar se težko izognemo dejstvu, da so ravno nekateri sindikalisti tisti, ki s svojo neformalno močjo skozi daljše časovno obdobje omogočajo krojiti take politike, seveda zagotovo ne na svojo škodo. Visoke plače sindikalistov, izplačevanje nagrad in bonitet, dodatni zaslužki, kot so sejnine za sodelovanje v raznoraznih nadzornih in drugih »svetih«, visoke članarine, ki jih sindikati zaračunavajo svojim članom, skrivanje pod pretvezo solidarnosti do ostalih sindikatov - vse to je slika izrojenega sindikalizma v državi.
 

Kadrovska katastrofa v UKCLJ! - in Sindikat KC je to opazil šele zdaj?

Čestitamo! 19.4.2018 je Sindikat KC končno opazil, da se dogajajo določene nepravilnosti, med drugim tudi na področju razporejanja delovnega časa in izplačevanja referenčnih ur, in to seveda takoj objavil na svoji spletni strani v obliki odmevne novice s pozivom novemu direktorju, naj nepravilnosti takoj odpravi. Seveda bi morali mi, kot drugi največji »hišni« sindikat v okviru UKC Ljubljana takoj pozdraviti tako novico in se pridružiti tovrstnim pozivom, če le ne bi tukaj prišlo do dveh problemov: prvega, da je novica/poziv poln zavajanj in populizma ter drugega, da je uperjen v napačno vodstvo, torej nekaj let prepozen.

Velik uspeh SVS na delovnem sodišču: Za 20 odstotkov višja solidarnostna pomoč in jubilejna nagrada tudi za člane SPUKC

SPUKC bo v naslednjih dneh podal vodstvom zdravstvenih ustanov zahtevke za izplačilo dodatnih 20 odstotkov solidarnostnih pomoči in jubilejnih nagrad izplačanih v zadnjih petih letih oz. od 1. junija 2013, ko je bil uveljavljen Aneks h Kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti - KPND. Spodaj objavljeni sklep in sodba sta zelo pomembna za vse uslužbence celotnega javnega sektorja. Sindikati podpisniki aneksa so bili, kot se sedaj izkazuje, nezakonito stimulirani in nagrajeni za podpis tega za javne uslužbence zelo škodljivega Aneksa s katerim so vsem javnim uslužbencem znižali plače za 8%. 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke