SPUKC SPUKC

Novice

SVS - Sindikalist Branimir Štrukelj v parlamentu redno zaslišuje kandidatke za ministrice

V celoti objavljamo novico, ki jo je danes v javnost posredoval Sindikat vojakov Slovenije (SVS) in neposredno nakazuje na to, kar v SPUKC trdimo že od samega začetka, da imajo določene poklicne skupine v javnem sektorju, preko svojih sindikatov, sindikalnih central in političnih povezav, očitno privilegiran položaj v državi in so si s tem v preteklosti izborile boljši položaj v primerjavi z drugimi. Še posebej opozarjamo na status predstavnikov podpornih služb javnega sektorja (plačna skupina J), ki naj bi jih zastopali vsi sindikati in sindikalne centrale, a jih pravzaprav na državni ravni ne zastopa nihče! Tako razen »vljudnostnih pozivov« po ureditvi statusa, ki so v zadnjih časih tudi na račun pritiskov našega sindikata, vse bolj »popularni« med sindikalisti, na državnem nivoju ni bilo narejeno nič!

Izplačevanje visokih sejnin in nagrad, ogromni prihodki, (ne)transparentnost poslovanja in zbiranje podpisov v podporo generalnemu direktorju – kruta realnost sindikalizma v državi

Iz javno dostopnih podatkov (AJPES) izhaja, da je imel Sindikat KC v obdobju od leta 2009 do vključno  2013 več kot 3 milijone evrov prihodkov od poslovanja oziroma bolj natančno 3.027.336 EUR. Gre za skoraj neverjeten podatek, ki prijazno nagovarjanje članov z novo obešenih plakatov znotraj največje zdravstvene ustanove v državi UKC Ljubljana, predstavi v popolnoma drugačni luči, predvsem pa odpira številna vprašanja, na katera vodstvo Sindikata KC svojim članom, kljub večkratnim zahtevam do dandanes ni oziroma noče odgovoriti. Na prošnjo nekaterih članov Sindikata KC, ki se ne strinjajo s trenutno izključevalno politiko vodstva, predvsem pa zaradi ignorance vodstva sindikata, javno objavljamo ta vprašanja s pozivom po čimprejšnji objavi odgovorov oz. pojasnil.

RAZOČARANJE BREZ PRIMERE- Sindikati javnega sektorja nič o plačni skupini J

Čeprav je bilo v Dogovoru o ukrepih za zmanjšanje obsega sredstev za plače in druge stroške dela v javnem sektorju za leto 2015, sprejetem v decembru 2014, jasno poudarjeno, da se najkasneje v marcu 2015 pričnejo usklajevanja oziroma pogajanja o odpravi anomalij zlasti v plačni skupini J, se to na današnji seji pogajalske skupine med Vlado RS in sindikati javnega sektorja, ni zgodilo. Člani, predstavniki te plačne skupine, so zgolj nemo in nemočno opazovali, kako nihče razen predsednika Konfederacije slovenskih sindikatov niti z besedo ni omenil plačne skupine J, kaj šele predstavil problematiko več kot 45.000 uslužbencev t.i. podpornih služb javnega sektorja, kot so poslovni sekretarji, kuharji, informatiki, snažilke, vzdrževalci, računovodje in ostali poklici, pa čeprav predstavljajo skoraj tretjino vseh javnih uslužbencev v državi. 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke