SPUKC SPUKC

Novice

Smisel sindikata je braniti in zaščititi pravice delavcev

Pomislite na vse situacije, ko bi potrebovali odvetnika na delovnem mestu. Zakaj bi bili sami v takšnih trenutkih, ki ponavadi pridejo nepričakovano in nas ujamejo nepripravljene? Lahko se zgodi, da vam delodajalec neupravičeno zniža plačo, vas neupravičeno odpusti ali premesti na novo delovno mesto, vam ne izplača regresa ali plače, nadrejeni izvajajo mobing... Ker nikoli ne vemo, kdaj bomo postavljeni v neželen položaj, je pametno o tovrstnem zavarovanju razmišljati takoj. NE JUTRI - ŽE DANES! Ko vas bo delodajalec npr. odpustil ali vam znižal plačo, boste morali poiskati pravico na sodišču pri čemer so stroški odvetnikov in sodnih taks lahko zelo visoki. Si lahko privoščite takšno tveganje? Zaščitite se za zgolj 6 € na mesec (klikni).

Poročilo o opravljenem izrednem upravnem nadzoru v UKC – Vse je res, a zatajilo ni zgolj vodstvo, zatajili so tudi sindikati

V Sindikatu podpore UKC že od ustanovitve dalje opozarjamo na težave, s katerimi se soočajo zaposleni v naši največji zdravstveni ustanovi, ter na pomanjkanje volje za reševanje teh težav s strani nekaterih ostalih »okorelih« sindikatov, ki so z roko v roki z vodstvom zavoda pomagali soustvarjati sistem, ki ga natančno in korektno opisuje poročilo.
Aktivno reševanje težav in stisk zaposlenih, za katere so zagotovo vedeli, se že dlje časa potiska v ozadje, v ospredje se postavlja gradnja sedanje politike Zavoda UKC. Do sedaj nam kljub številnim prošnjam v preteklosti nista hotela prisluhniti ne ministrica za zdravje ne predsednik sveta zavoda UKC, vendar se zavedamo zakaj smo tukaj ter ponovno povzdigujemo glas in opozarjamo.

Kaj sporočajo sindikalisti - Podpišite pobudo za vložitev zakona o spremembi definicije minimalne plače - več vam tako ali tako ne pripada

Čeprav menimo, da to ni rešitev, v Sindikatu podpore UKC pozivamo svoje člane, naj oddajo svoj podpis pod pobudo skupine sindikatov za vložitev zakona o spremembi definicije minimalne plače, saj vemo, da je to največ, kar lahko ta trenutek storimo, da vsaj malo ublažimo stisko in nepravičnost, s katerima se večina naših članov, po našem mnenju ravno po zaslugi nekaterih sindikalistov, ki so v preteklosti podprli oz. omogočili tako razlago zakona o minimalnih plačah, sooča vsak dan.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke