SPUKC SPUKC

Novice

Za člane SPUKC preko KSS cenejša elektrika in plin

V SPUKC z veseljem predstavljamo novo ugodnost za naše člane in njihove družine, ki jih lahko uveljamo preko KSS. 10% cenejša elektrika in zemeljski plin sta velik korak do uresničitve zastavljenega cilja, da bo vsak član za svojo družino s popusti in ugodnostmi mesečno prihranil tudi do 100 evrov. Elektro Energija d.o.o. je v Sloveniji eden najstarejših in zanesljiv ponudnik elektrike in plina, njihova ponudba v sodelovanju s KSS za člane je predstavljena spodaj ter na njihovi spletni strani.

In če upoštevate, da je mesečna članarina v SPUKC zgolj 1 EUR, je ponudba toliko bolj mamljiva...

Zaradi opozarjanj na nepravilnosti pri odprtju nove urgence vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota nad sindikalne zaupnike SPUKC

Gre za nerazumno potezo vodstva SB Murska Sobota, ki se je po številnih opozorilih o kršitvah delovnopravne zakonodaje in drugih nepravilnostih pri vzpostavitvi nove urgence ter pozivih po odpravi le teh, z izvajanjem različnih pritiskov "spravilo" nad sindikalne zaupnike SPUKC, med drugim tudi z izdajo opomina pred odpovedjo delovnega razmerja na podlagi domnevnih kršitev delovnih obveznosti.
Zaradi omenjenih kršitev nameravamo v kratkem vložiti prijavo Inšpektoratu za delopobudo za izvedbo inšpekcijskega nadzora Inšpektoratu za javni sektor ter kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo zaradi oviranja uresničvanja sindikalnih pravic.

UKC Ljubljana podpisal pogodbo o zagotavljanju pogojev za delovanje SPUKC

Sporočamo vam, da smo po dobrem letu dokazovanja in prepričevanja vendarle dočakali dan, ko je vodstvo UKC Ljubljana s SPUKC - Sindikatom zdravstva Slovenije podpisalo pogodbo o zagotavljanju pogojev za delovanje sindikata. S pogodbo je med drugim zagotovljeno nemoteno delovanje sindikata znotraj UKC Ljubljana ter ustrezni prostori za opravljanje sindikalne dejavnosti. 

Še naprej se bomo trudili zagotoviti enake pogoje za delovanje sindikata tudi znotraj drugih zdravstvenih ustanov po Sloveniji, od koder prihajajo naši člani, prvenstveno v Splošni bolnišnici Murska Sobota. 

 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke