SPUKC SPUKC

Novice

ODPRTO PISMO PREDSEDNIKU VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE, POSLANCEM DRŽAVNEGA ZBORA, MINISTRICI ZA DELO, DRUŽINO, SOCIALNE ZADEVE IN ENAKE MOŽNOSTI, MINISTRU ZA GOSPODARSKI RAZVOJ IN TEHNOLOGIJO TER MINISTRU ZA FINANCE

Spoštovani Predsednik Vlade RS, g. Marjan Šarec
Spoštovani poslanci Državnega zbora RS
Spoštovana ministrica, mag. Ksenija Klampfer
Spoštovani minister, g. Zdravko Počivalšek
Spoštovani minister, dr. Andrej Bertoncelj

 

V imenu več deset tisoč delavskih družin apeliramo na naslovnike odprtega pisma, da v današnji splošni razpravi v parlamentu o predlogu poštenega plačila za delo...

V zdravstvu nič novega: Nov minister, stare metode izključevanja

Včeraj smo bili v SPUKC Sindikatu zdravstva Slovenije negativno presenečeni, ko smo ugotovili, da so vsi reprezentativni sindikati v zdravstvu prejeli vabilo na skupni sestanek z ministrom, razen našega. Kje točno tiči razlog izključitve drugega največjega sindikata v UKC Lj. in najhitreje rastočega sindikata v zdravstvu, ne vemo. Ugotavljamo zgolj to, da za novega ministra, zdravstveni sodelavci, predvsem pa nemedicinsko osebje, očitno niso tako pomemben del zdravstva, da bi se bilo z njihovimi predstavniki vredno pogovarjati. Kako zelo se moti, mu bomo pokazali z edinim legitimnim sredstvom, ki nam preostane: stavko. Hkrati se sprašujemo, ali je resnično vredno na tak način provocirati že tako odrinjene, izmučene ter podplačane delavce v zdravstvu ter s tem tvegati  odpovedi ambulantnih pregledov, terapij, operacij zaradi neočiščenih prostorov ter dnevnih obrokov hospitaliziranih pacientov zaradi stavke kuharjev? Gospod minister, odločitev je vaša.

Božično novoletna obdaritev otrok članov SPUKC 2018

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC smo se odločili, da bomo tudi letos organizirali skromno obdaritev otrok naših članov v obsegu in zmožnostih, ki nam jih dovoljujejo sredstva. V ta namen pozivamo vse starše – člane SPUKC, ki imajo otroke od 1 do 8 leta starosti, da nam preko elektronske pošte ali preko sindikalnih zaupnikov najkasneje do ponedeljka 15. 10. 2018 sporočijo podatke otrok (ime in priimek otroka, rojstni datum, spol). Prav tako pozivamo vse stare starše – člane SPUKC, ki bi želeli na tak način obdariti svoje vnučke, da nas kontaktirajo, da se dogovorimo za možnost sodelovanja pri obdaritvi. 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke