SPUKC SPUKC

Novice

Kadrovska katastrofa v UKCLJ! - in Sindikat KC je to opazil šele zdaj?

Čestitamo! 19.4.2018 je Sindikat KC končno opazil, da se dogajajo določene nepravilnosti, med drugim tudi na področju razporejanja delovnega časa in izplačevanja referenčnih ur, in to seveda takoj objavil na svoji spletni strani v obliki odmevne novice s pozivom novemu direktorju, naj nepravilnosti takoj odpravi. Seveda bi morali mi, kot drugi največji »hišni« sindikat v okviru UKC Ljubljana takoj pozdraviti tako novico in se pridružiti tovrstnim pozivom, če le ne bi tukaj prišlo do dveh problemov: prvega, da je novica/poziv poln zavajanj in populizma ter drugega, da je uperjen v napačno vodstvo, torej nekaj let prepozen.

Velik uspeh SVS na delovnem sodišču: Za 20 odstotkov višja solidarnostna pomoč in jubilejna nagrada tudi za člane SPUKC

SPUKC bo v naslednjih dneh podal vodstvom zdravstvenih ustanov zahtevke za izplačilo dodatnih 20 odstotkov solidarnostnih pomoči in jubilejnih nagrad izplačanih v zadnjih petih letih oz. od 1. junija 2013, ko je bil uveljavljen Aneks h Kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti - KPND. Spodaj objavljeni sklep in sodba sta zelo pomembna za vse uslužbence celotnega javnega sektorja. Sindikati podpisniki aneksa so bili, kot se sedaj izkazuje, nezakonito stimulirani in nagrajeni za podpis tega za javne uslužbence zelo škodljivega Aneksa s katerim so vsem javnim uslužbencem znižali plače za 8%. 

Odziv direktorja SB Murska Sobota na objavljen javni poziv razkriva vso bedo upravljanja slovenskega zdravstva

V SPUKC z ogorčenjem beremo zavajanja in neresnice, ki jih je kot odziv na naš javni poziv navedel direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec za medije. Ne samo, da v bolnišnici še vedno vztrajajo pri zakonitosti neupravičenih izplačil, ki jih ne pozna noben drug zdravstveni zavod v Sloveniji in nočejo vrniti denarja davkoplačevalcev, so sedaj v javnost posredovali še elektronsko sporočilo iz leta 2012 ter besede vzete iz konteksta neke druge zadeve, ko naj bi Tatjana Petek domnevno napačno svetovala direktorju, pri čemer namenoma pozabljajo na edini relevantni dokaz, t.j.  elektronsko sporočilo, s katerim je ga. Petek jasno povedala, da so izplačila neupravičena. Kot dokaz namernemu zavajanju javnosti prilagamo sliko njegove odločbe, ki je bila vročena ge. Petek.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke