SPUKC SPUKC

Novice

Pohvalna poteza UKC Ljubljana: Omogočeno brezplačno izobraževanje zaposlenih starejših od 45 let

V SPUKC bi radi opozorili člane, zaposlene v UKC Ljubljana, da lahko izkoristijo možnost brezplačnega izobraževanja s področja pridobivanja temeljnih in poklicnih kompetenc. Na voljo so tečaji tujega jezika, uporabne informatike (Google), komunikacijskih veščin, reševanja konfliktov na delovnem mestu... Tečaji bodo potekali periodično do vključno leta 2019, za več informacij oz. prijavo pa se morajo zaposleni v skladu z navodili vodstva obrniti na svoje vodje oddelkov oz. enot. V primeru kakršnihkoli težav pri vpisu pozivamo vse člane, da nas kontaktirajo preko elektronske pošte oz. se oglasijo v prostorih sindikata.

Stališče SPUKC glede pogajanj o odpravi anomalij pri vrednotenju delovnih mest

Glede na informacije, ki nam jih je uspelo pridobiti o poteku dosedanjih pogajanj in upoštevajoč dejstvo, da se s sindikati,  združenimi v KSS oz. tretji pogajalski skupini ne usklajuje in ne pogaja nihče, v SPUKC opozarjamo, da so tako vlada kot sindikati očitno zašli iz začrtanih okvirjev decembrskega dogovora ter da v ospredje ponovno prihajajo interesi določenih poklicnih skupin oz. bolje rečeno sindikatov, ki so že leta 2008 sodelovali pri uveljavitvi nepravičnega enotnega plačnega sistema. Ponovno pozivamo vse vpletene, ki si pod neustavnimi pogoji jemljejo pravico pogajati se v imenu vseh zaposlenih v javnem sektorju, da naj z vso resnostjo in odgovornostjo posvetijo pozornost odpravi anomalij v poklicih plačne skupine J, še posebej pa tudi ostalih podcenjenih poklicev v zdravstvu kot so SREDNJE MEDICINSKE SESTRE, BOLNIČARJI, ZDRAVSTVENI ADMINISTRATORJI,…

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke