SPUKC SPUKC

Novice

Stališče SPUKC glede pogajanj o odpravi anomalij pri vrednotenju delovnih mest

Glede na informacije, ki nam jih je uspelo pridobiti o poteku dosedanjih pogajanj in upoštevajoč dejstvo, da se s sindikati,  združenimi v KSS oz. tretji pogajalski skupini ne usklajuje in ne pogaja nihče, v SPUKC opozarjamo, da so tako vlada kot sindikati očitno zašli iz začrtanih okvirjev decembrskega dogovora ter da v ospredje ponovno prihajajo interesi določenih poklicnih skupin oz. bolje rečeno sindikatov, ki so že leta 2008 sodelovali pri uveljavitvi nepravičnega enotnega plačnega sistema. Ponovno pozivamo vse vpletene, ki si pod neustavnimi pogoji jemljejo pravico pogajati se v imenu vseh zaposlenih v javnem sektorju, da naj z vso resnostjo in odgovornostjo posvetijo pozornost odpravi anomalij v poklicih plačne skupine J, še posebej pa tudi ostalih podcenjenih poklicev v zdravstvu kot so SREDNJE MEDICINSKE SESTRE, BOLNIČARJI, ZDRAVSTVENI ADMINISTRATORJI,…

Poziv vodstvu UKC Ljubljana glede netransparentnega upravljanja z nepremičninami s strani Sindikata KC

V SPUKC pozivamo vodstvo UKC Ljubljana naj v skladu z ugotovitvami notranje revizije nemudoma od Sindikata KC zahteva vračilo vseh nepremičnin v sklopu počitniških kapacitet nazaj v upravljanje UKC Ljubljana. Le-te so že 24 let dane v brezplačno uporabo Sindikatu KC, glede na včerajšnji prispevek v časniku DELO (povezava) pa je nedopustno, da bo UKCL, kljub negativnemu revizijskemu poročilu, omogočil Sindikatu KC nadaljnje oddajanje objektov še do septembra 2017 in s tem še za nekaj dodatnih mesecev (glavna sezona) omogočil Sindikatu KC trženje objektov na račun članov ter drugih zaposlenih v zdravstvu. Prav tako od odgovornih pričakujemo jasne odgovore na vprašanja, kako se je porabljal denar, ki ga je Sindikat KC pridobil od oddajanja teh nepremičnin ter kdo bo kril stroške obnove objektov?

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke