SPUKC SPUKC

Novice

Nov uspeh mladega sindikata– podpredsednik SPUKC Marjan Žekš izvoljen v svet zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota

V Sindikatu zdravstva Slovenije - SPUKC z velikim veseljem sporočamo novico, da je bil na volitvah za člana sveta zavoda SB Murska Sobota z veliko večino izvoljen podpredsednik sindikata Marjan Žekš. Kot je ob izvolitvi zapisal za interno glasilo, se zavezuje, da bo v svetu zavoda predstavnik vseh zaposlenih, vseh profilov, da bo poskušal delovati v dobro vseh zaposlenih ter s konstruktivno držo postavljati javni interes pred interes posameznikov.

Ob nedavni izvolitvi predstavnika SPUKC Marka Turenška v svet zavoda UKC Ljubljana je tako to že drugi kandidat s podporo našega sindikata, ki mu je uspelo priti v najvišji organ upravljanja zdravstvenih zavodov. Gre za jasno sporočilo vodstvu zavodov in tudi resornemu ministrstvu, da si zaposleni v zdravstvu želijo sprememb, predvsem pa, da se je naš boj šele dobro začel.

 

Opozorilo sindikatom v obeh pogajalskih skupinah pred današnjim usklajevalnim sestankom: Dovolj je bilo popuščanj na račun najslabše plačanih!

Ob s strani vlade obljubljenih 70 mio EUR za odpravo plačnih anomalij v plačni skupini J, se namreč danes sindikati pogajajo le za slabih 25 mio EUR, kar je skregano z »zdravo pametjo« in kaže ali na nesposobnost pogajalskih skupin ali pa na dvojno igro nekaterih sindikatov, po kateri bodo zopet izboljšali položaj drugih poklicev, ki jih ti sindikati prvenstveno zastopajo.

V SPUKC zato opozarjamo sindikate obeh pogajalskih skupin, da je bilo dovolj popuščanja na račun najslabše plačanih in da naj se vrnejo na izhodiščne predloge glede uvrstitve delovnih mest. V SPUKC smo kot skrajni ukrep pripravljeni podpreti stavko uslužbencev plačne skupine J, ki jo je na nedavnih protestih napovedoval g. Štrukelj in s katero bi opozorili vlado na nevzdržen položaj teh ljudi, zato se nam zdi popuščanje sindikatov toliko bolj nelogično!

Čas je, da sindikati po 9 letih preidejo od besed k dejanjem!

Interpelacija zoper ministrico? V SPUKC – Sindikatu zdravstva Slovenije jo zagotovo podpiramo!

Kot najmlajši in najhitreje rastoči sindikat zdravstva v državi smo se odločili za javno podporo interpelaciji ministrice za zdravje, ki sta jo podprla tudi zdravniška sindikata Fides in Praktikum. Tako se delavci različnih poklicnih skupin, zaposlenih v zdravstvu in združenih v SPUKC, pridružujemo obrazložitvi vzrokov za interpelacijo, k vsem že izrečenim razlogom za odstop pa dodajamo še zgrešeno obravnavanje razmer in dogajanja v UKC Ljubljana ter drugih bolnišnicah v državi s strani ministrice, predvsem ob izbruhih afer, ki so škodovale ugledom teh institucij in zaposlenih.

Hkrati obsojamo očitno politično in sprevrženo delovanje nekaterih drugih sindikatov v zdravstvu, ki kljub obsojanja vrednim razmeram v zdravstvu, tako glede plač večine poklicnih skupin kot tudi razmer, v katerih delujejo mnogi izmed njih (neurejeni normativi, pomanjkanje kadra itd.), danes govorijo o ministričinih uspehih in javno hvalijo njeno delo.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke