SPUKC SPUKC

Novice

V zdravstvu nič novega: Nov minister, stare metode izključevanja

Včeraj smo bili v SPUKC Sindikatu zdravstva Slovenije negativno presenečeni, ko smo ugotovili, da so vsi reprezentativni sindikati v zdravstvu prejeli vabilo na skupni sestanek z ministrom, razen našega. Kje točno tiči razlog izključitve drugega največjega sindikata v UKC Lj. in najhitreje rastočega sindikata v zdravstvu, ne vemo. Ugotavljamo zgolj to, da za novega ministra, zdravstveni sodelavci, predvsem pa nemedicinsko osebje, očitno niso tako pomemben del zdravstva, da bi se bilo z njihovimi predstavniki vredno pogovarjati. Kako zelo se moti, mu bomo pokazali z edinim legitimnim sredstvom, ki nam preostane: stavko. Hkrati se sprašujemo, ali je resnično vredno na tak način provocirati že tako odrinjene, izmučene ter podplačane delavce v zdravstvu ter s tem tvegati  odpovedi ambulantnih pregledov, terapij, operacij zaradi neočiščenih prostorov ter dnevnih obrokov hospitaliziranih pacientov zaradi stavke kuharjev? Gospod minister, odločitev je vaša.

Božično novoletna obdaritev otrok članov SPUKC 2018

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC smo se odločili, da bomo tudi letos organizirali skromno obdaritev otrok naših članov v obsegu in zmožnostih, ki nam jih dovoljujejo sredstva. V ta namen pozivamo vse starše – člane SPUKC, ki imajo otroke od 1 do 8 leta starosti, da nam preko elektronske pošte ali preko sindikalnih zaupnikov najkasneje do ponedeljka 15. 10. 2018 sporočijo podatke otrok (ime in priimek otroka, rojstni datum, spol). Prav tako pozivamo vse stare starše – člane SPUKC, ki bi želeli na tak način obdariti svoje vnučke, da nas kontaktirajo, da se dogovorimo za možnost sodelovanja pri obdaritvi. 

Izboljšajmo kakovost svojega življenja - Aikido klub DOKIAI za odralse in otroke

Ker je ena od smernic sindikata SPUKC tudi spodbujanje zdravega življenjskega sloga članov, promoviranje telesne dejavnosti in krepitev ter varovanje duševnega zdravja, tako vas kot vaše najbližje vabimo k vpisu v novo sezono treningov aikido kluba DOKIAI, ki se nahaja v bližini UKC Ljubljana. Več informacij najdete na spletni strani kluba (>>klikni<<) ali v sindikatu.
Kolektiv SPUKC

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke