SPUKC SPUKC

Novica

Kadrovska katastrofa v UKCLJ! - in Sindikat KC je to opazil šele zdaj?

Čestitamo! 19.4.2018 je Sindikat KC končno opazil, da se dogajajo določene nepravilnosti, med drugim tudi na področju razporejanja delovnega časa in izplačevanja referenčnih ur, in to seveda takoj objavil na svoji spletni strani v obliki odmevne novice s pozivom novemu direktorju, naj nepravilnosti takoj odpravi. Seveda bi morali mi, kot drugi največji »hišni« sindikat v okviru UKC Ljubljana takoj pozdraviti tako novico in se pridružiti tovrstnim pozivom, če le ne bi tukaj prišlo do dveh problemov: prvega, da je novica/poziv poln zavajanj in populizma ter drugega, da je uperjen v napačno vodstvo, torej nekaj let prepozen.

Kar se tiče zavajanj v objavljeni novici Sindikata KC, omenimo najprej to, da zaposleni take in podobne težave občutijo že leta in da fluktuacija zaposlenih kot taka ni prav nič novega. Zapisali so celo, da so od svojega vira izvedeli, da je od novega leta iz UKCL odšlo več kot 80 zdravstvenih delavcev in sodelavcev. Močno priporočamo, da Sindikat KC preveri svoj vir informacij s pravimi podatki, ki kažejo, da se je od leta 2014 do danes število zaposlenih v UKC Ljubljana povečalo od 7.700 na 8.230, samo v letu 2018 za več kot 100. Mi smo te informacije preverili v kadrovski službi, in ne, tukaj ne gre za podatke, preračunane iz ur, ampak za dejanske osebe.

Kar se pa tiče tega, da so opozorila in pozivi prepozni, pa lahko Sindikatu KC resnično podelimo nagrado za »večno drugo mesto«. Za kršitve s strani UKCL glede izplačila referenčnih ur, ki se iz četrtletja v četrtletje ponavljajo, v SPUKC opozarjamo že kar nekaj četrtletij, konkretno že od februarja 2015, ko je bil na čelu UKC Ljubljana g. Simon Vrhunec, torej dolgo pred nastopom zdajšnjega vodstva. Ne samo, da v Sindikatu KC tega niso prej opazili in nas pri pozivu niso hoteli podpreti, zdaj celo obtožujejo zdajšnje vodstvo za nastalo kršitev, čeprav je le-to na čelu UKC Ljubljana šele 4 mesece.

Novica SPUKC iz dne 27.2.2015: 
http://www.spukc.si/sindikat-podpore-ukc-je-pozval-ukc-ljubljana-k-spostovanju-predpisov-na-podrocju-razporejanja-delovnega-casa/

Prav tako se tudi oprema ni iztrošila šele v zadnjih štirih mesecih in tudi prostori niso šele zdaj izgubili svojo primernost. Celo slabi odnosi med zaposlenimi, kadrovska podhranjenost in posledična izgorelost zaposlenih ni posledica zadnjih štirih mesecev! In to, da je kader zdravstvene nege, DMS in SMS (v nadaljevanju medicinske sestre), kot drugi zaposleni npr. bolničarji negovalci, strežnice, oskrbovalke, tehnično podporno osebje, administratorji, kuharji in drugi, s katerimi se redno pogovarjamo in jih zastopamo pri njihovih težavah, po večini izgorel in preutrujen, da bi svoje naloge opravljal kvalitetno in v skladu s stroko, in da je zaradi vsega tega vprašljiva varnost pacientov in kakovost obravnave? Žal, tudi to ni nekaj novega…
 
Kako je mogoče, da v SPUKC o vseh teh težavah pišemo, nanje opozarjamo, se dogovarjamo in pogovarjamo z vodstvom (vsemi prejšnjimi in tudi z zdajšnjim) ter objavljamo na spletni strani ŽE LETA, Sindikat KC pa začne nanje opozarjati ravno sedaj, ko se je novo vodstvo na čelu z novim svetom zavoda, kot prvo po mnogih letih, lotilo uvajanja sprememb? Morda pa so za takšen preskok v mišljenju in delovanju Sindikata KC še drugi razlogi? Morda želijo z bombastično novico preusmeriti pozornost od nečednih poslov Sindikata z upravljanjem počitniških kapacitet UKC Ljubljana, ki so med drugim tudi pod drobnogledom kriminalistične policije? Morda pa jih moti to, da novo vodstvo, ki je vendarle na položaju šele 4 mesece, že temeljito »čisti omare« ter vpeljuje red na vse nivoje, vključno s preverjanjem evidentiranja prisotnosti vseh profilov, ukinjanja nepotrebnih delovnih mest ter kontrole obračunov prevoza na delovno mesto? Morda pa si vendarle le ne želijo sprememb tako močno, da na težave začnejo opozarjati šele, ko je sicer vlak že odpeljal, pa vendarle »bolje pozno kot nikoli«?

Kot že rečeno, v SPUKC na take in podobne težave opozarjamo že dolgo časa, ter tudi že dolgo časa vzpostavljamo dialoge z vodstvi UKCLJ. Za nas so bili do sedaj ti dialogi otežkočeni zaradi različnih razlogov, ker pa vseh teh težav očitno v Sindikatu KC prej niso opazili, nam je žal, da kljub zelo dobrimi odnosi s prejšnjimi vodstvi, še posebej v času g. Simona Vrhunca, niso storili nič, da bi jih zmanjšali ali nanje vsaj opozorili.

Novo vodstvo je vzpostavilo zgleden dialog z našim sindikatom, še več, tokrat smo mnenja, da se je novo vodstvo kot prvo po več kot 10 letih temeljilo lotilo reševanja težav Zavoda. Sindikatu KC pa priporočamo, da se v prihodnosti bolj pogosto udeležuje sej sveta zavoda, saj bi tokrat videli, da se vodstvo loteva reševanja vseh teh problemov, a tako zavoženega sistema čez noč pač ne moreš popraviti.

In ja, ker smo bili ravno v SPUKC v preteklosti največji kritiki dosedanjih vodstev in razmer v UKCL si pridržujemo pravico povedati, če nekdo dela dobro ali slabo!


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke