SPUKC SPUKC

Dobrodošli na spletnih straneh SPUKC!

Smo mlada nadebudna ekipa, ki ima za cilj zastopati interese delavcev v dejavnosti zdravstva v javnem in zasebnem sektorju.

Več

Izstopimo iz sence!

Članom SPUKC, predstavnikom poklicev podpornih služb, še posebej tistih iz J plačne skupine, je dovolj neučinkovitih pogajanj za odpravo plačnih anomalij v javnem sektorju.

Več

Zdravstvo - brez nas ne gre

Člani SPUKC, zaposleni v podpornih službah, smo nepogrešljivi del zdravstvenega sistema Republike Slovenije

Več

Tudi mi smo zdravstvo

V SPUKC zastopamo vse tiste poklice v zdravstvu, ki jih do sedaj ni zastopal še nihče!

Več

Tradicionalna in dopolnilna medicina

V SPUKC smo edini, ki zastopamo poklice tradicionalne in dopolnilne medicine ...

Več

Zadnje Novice

SPUKC s podporo Jadranki Buturović Ponikvar

Ob današnjem glasovanju v Svetu zavoda UKC Ljubljana za novo strokovno direktorico se v SPUKC pridružujemo mnenju strokovnega Sveta in izražamo javno podporo Jadranki Buturović-Ponikvar. Bistveno se nam zdi stališče, na katerem sloni kandidatura ge. Buturović Ponikvar, »da je treba ohraniti visoko strokovno raven in omogočiti nadaljnji razvoj UKC v stabilnih, umirjenih in ustvarjalnih pogojih dela, da mora strokovni direktor delovati združevalno in zaposlene usmerjati k skupnemu cilju: skrbi za bolnike ter da je za dobro delo ključno zadovoljstvo zaposlenih, prvi pogoj za to pa je občutek pravičnosti in enake obravnave vseh, kot da smo vsi na istem čolnu«.

Vsekakor bomo v sindikatu, ne glede na končno izbiro katerekoli od dveh kandidatk, budno spremljali delo nove strokovne direktorice v upanju, da za UKC Ljubljana resnično prihajajo neki novi, svetlejši časi.

UKC Ljubljana: Razrešitev (zgolj) direktorja ni dovolj!

V SPUKC - Sindikatu zdravstva Slovenije opozarjamo, da sama razrešitev generalnega direktorja UKC Ljubljana ne obeta večjih sprememb, saj je povsem jasno, da en človek ne more biti odgovoren za vsa dejanja svojih (neposredno) podrejenih, ki upravljajo z več kot 8.200 zaposlenimi v 25 ločenih organizacijskih enotah in skoraj 100 podenotah. Kdorkoli se bo namreč naslednji usedel na »vroči stol« direktorja UKC Ljubljana, bo brez prave ekipe in brez pravih informacij hitro v istem položaju kot njegov predhodnik. Dejstvo je, da so se v času ministrovanja sedanje ministrice zamenjali štirje direktorji, vse ostalo pa je ostalo bolj ali manj enako.
V SPUKC zato menimo, da je že prav, da se spremembe začnejo pri vrhu, a je nujno, da se nadaljujejo tudi na nižjih nivojih, upoštevajoč tudi mnenje sindikatov.
Skratka nekaj, česar ni storil še nihče do sedaj! 

Več novic
Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke